TheSpiritofart “Human Rights Project”

“Human Rights Project…”

Op deze pagina zie je 2 foto`s van mij die geëxposeerd zijn door TheSpiritofart “Human Rights Project”. Aan dit project hebben vijfduizend fotografen meegewerkt waarvan uiteindelijk van honderd fotografen de foto`s zijn geëxposeerd.

Het Human Rights Project is opgezet om wereldwijd aandacht te vragen voor de schending van de mensenrechten op onze wereld en samen te proberen om de waardigheid te herstellen van individuen die met wreedheid en mensonterend in de wereld worden behandeld. Ik ben super trost dat ik aan dit project heb meegewerkt.

Ook in Nederland is het aantal op straat levende daklozen de afgelopen jaren snel gestegen, in de grote steden in het bijzonder. Inmiddels slapen er weer duizenden mensen op straat. Ondanks alle goede bedoelingen lukt het niet om dit probleem naar behoren op te lossen. De opvanginstellingen zitten stampvol door de gebrekkige doorstroom. Lees hier meer.

De magie ligt op straat...

Spannend, onverwacht, bliksemsnel en soms een beetje ongemakkelijk: straatfotografie heeft al deze elementen in zich. De situatie zijn onvoorspelbaar en misschien wel daarom is voorbereiding essentieel, zodat je op het moment superscherp moet bent. Een straatfotograaf legt het dagelijks leven – op straat vast zonder dat hij de situatie verstoort. Hij sluipt over straat, valt niet op maar is altijd scherp op wat er gebeurt.

Een straatfotograaf loopt veel, begeeft zich tussen mensen en wacht op dat ene beslissende moment. Dan slaat hij toe, maakt zijn beeld en verdwijnt weer uit de situatie. Als het goed is, heeft niemand hem gezien, het enige bewijs: de perfecte klik. Straatfotografie is een van de meest spontane en laagdrempelige vormen van fotografie. Je hebt bijna niets nodig. Sterker nog, hoe meer je meesleept des te meer je opvalt. En dat wil je juist niet als straatfotograaf.

“Fotograferen leerde ik door het te doen, door iets fantastisch moois te maken, door te falen en door te verbeteren”

www.straatfotografieamsterdam.nl 

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Marcel Wennink. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen,
aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf (c) 2018.